(untitled) (Pedagogical Cluster-Journal of Pedagogical Developments, 2024)
Ushbu maqolada biz mehnat bozorlarining ishlashini boshqaradigan asosiy jihatlarni, jumladan, ishchi kuchiga talab va taklif, ish haqini aniqlash, mehnat bozori muvozanati, ishchi kuchining harakatchanligi, samaradorlik, davlat aralashuvi va texnologik yutuqlarning ta’sirini o’rganamiz. Ushbu komponentlarning o’zaro ta’sirini tushunish mehnat bozori dinamikasining murakkabliklarini va ularning iqtisodiy o’sish va jamiyat farovonligiga ta’sirini tushunish uchun juda muhimdir.